Τοξοτό γεφύρι - Δύσβατο Δήμου Νέστου

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμος Νέστου με την με αριθ. 117/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα έχει τον χαρακτήρα συνεδρίου με τίτλο 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας Δήμου Νέστου . Ως εκ τούτου ο Δήμος μας με ιδιαίτερη χαρά προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα Οκτώβριο  2017 στην πόλη της Χρυσούπολης. Μέσα από το Συνέδριο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με διάφορες μορφές έρευνας και ειδικότερα στους τομείς της αρχαιολογικής, ιστορικής και λαογραφικής έρευνας, να παρουσιάσουν αδημοσίευτες, εργασίες, οι οποίες και δεν  έχουν ανακοινωθεί από το βήμα άλλου συνεδρίου. Οι εργασίες θα πρέπει να έχουν σχέση με την περιοχή του Νέστου η οποία και οριοθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέστου.
  Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει ν’ αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση
topikiistorianestou1@gmail.com μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, σ’ ένα αρχείο, το όνομα του οποίου θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα και 2-3 προσδιοριστικές λέξεις του τίτλου (π.χ. «Ιωαννίδης – Μακεδονικά Αρχοντικά Πέρνης.doc»). Οι υποβληθείσες περιλήψεις θα κριθούν από την Επιστημονική Επιτροπή της δράσης αυτής και οι συγγραφείς θα ενημερωθούν μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017, για την αποδοχή ή μη της εργασίας τους και για τυχόν αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην εισήγηση τους. Κατά την υποβολή της πρότασης μέχρι τις  10 Αυγούστου 2017 το αργότερο, ο κάθε συγγραφέας θα πρέπει ν’ αναφέρει και την ιδιότητά του ή εναλλακτικά να καταθέτει ένα περιληπτικό βιογραφικό σημείωμα (εργασίες που θα κατατεθούν πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνουν δεκτές). Η Επιστημονική Επιτροπή διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα ν’ αλλάξει τον τρόπο παρουσίασης μιας εργασίας, εφόσον βέβαια ενημερώσει έγκαιρα το συγγραφέα. Η παρουσίαση – φιλοξενία μιας εργασίας στην εκδήλωση αυτή θα πρέπει να  γίνει προφορικά, από το βήμα του Συνεδρίου κατά τις ημέρες που θα πραγματοποιηθεί. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και η σειρά των εισηγητών θα καθοριστούν από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου
  Η διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων θα είναι 10-15 λεπτά.

Οδηγίες για την υποβολή της περίληψης ενός θέματος

Η περίληψη θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά, σε αρχείο Microsoft Word, γραμματοσειρά «Times New Roman», μέγεθος γραμματικών στοιχείων 12, διάκενο 1,5 γραμμή, περιθώρια 3,5 εκατοστών από όλες τις πλευρές, πλήρη στοίχιση του κειμένου και με εσοχή στις παραγράφους.
Η περίληψη πρέπει ν’ αποτελείται από 250-300 λέξεις. Στον αριθμό των λέξεων δεν περιλαμβάνονται ο τίτλος της εργασίας και τα στοιχεία των συγγραφέων.
Στην πρώτη σειρά γράφεται ο τίτλος, με έντονα, πεζά γράμματα και στη δεύτερη το όνομα ή τα ονόματα των συγγραφέων, με πεζά γράμματα. Αν οι συγγραφείς είναι περισσότεροι του ενός, (όλοι πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή σε κάποιο ή κάποια στάδια της εργασίας), υπογραμμίζεται το όνομα αυτού που θ’ ανακοινώσει την εργασία. Δύο σειρές παρακάτω γράφεται η ιδιότητα των συγγραφέων. Ακολουθεί μια κενή σειρά και ύστερα το κείμενο της περίληψης. Συντετμημένοι όροι χρησιμοποιούνται μόνο εφόσον έχει αναφερθεί η επεξήγησή τους εντός παρένθεσης, την πρώτη φορά που αναφέρονται στο κείμενο.
Περιλήψεις που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα επιστρέφονται για διόρθωση και εκ νέου υποβολή ή θα απορρίπτονται.
Μαζί με κάθε περίληψη υποβάλλεται ηλεκτρονικά επιστολή, όπου αναφέρονται:, α) αν έχει παρουσιαστεί σε άλλη, επιστημονική εκδήλωση ή έχει δημοσιευτεί ή βρίσκεται υπό δημοσίευση σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, (προτιμώνται οι εργασίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και δεν έχουν δημοσιευθεί) και β) τα στοιχεία του υπεύθυνου για την επικοινωνία συγγραφέα (ηλεκτρονική και ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου).


Χρονοδιάγραμμα Υποβολής Εργασιών
30 Ιουνίου 2017: Αποστολή τίτλου και περίληψης εργασίας.
10 Ιουλίου 2017: Ολοκλήρωση κρίσης περιλήψεων από την Επιστημονική Επιτροπή
10 Αυγούστου 2017: Αποστολή ολοκληρωμένης εργασίας βάσει των προδιαγραφών που έχουν τεθεί ανωτέρω. Οι εργασίες θα παρουσιαστούν μόνο εφόσον υποβληθούν εγκαίρως έως 10/08/2017, με την έγκριση της επιστημονικής επιτροπής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Συνάντηση για την Τοπική Ιστορία του Δήμου Νέστου